Česká pošta by měla během podzimu přenechat některé pobočky v Ústeckém kraji obcím a soukromým podnikatelům

1. říjen 2018

Česká pošta připravuje novou strategii, která určí, kolik malých provozoven přejde do rukou obcí nebo soukromých provozovatelů. Českému rozhlasu to řekl tiskový mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

„Co pamatuju, tak tam byla pošta. 70 let. Ochotní jsou tam, není ta¨m žádný zmatek, funguje to,“ konstatuje Jaroslav Nožka. V Litvínově Chudeříně žije od narození, tedy necelých 70 let. Stejnou dobu, funguje zdejší pobočka České pošty.

Státní podnik už ji ale provozovat nechce a hledá někoho, kdo by pobočku převzal. Jaroslav Nožka má proto obavu z případného nového provozovatele: „Samozřejmě, že může být horší. Ta pošta má nějaký celostátní standard. Otázkou je, kdo si to vezme.“

Kromě pobočky v Litvínově Chudeříně, chce Česká pošta svěřit do soukromých rukou i pobočku v Horním Litvínově 4.

V případě nezájmu obcí nebo soukromých podnikatelů lidé o poštu nepřijdou

Česká pošta má na Mostecku celkem 26 provozoven, z toho tři jsou provozovny Pošta Partner. A to v horských obcích Brandov a v Nová Ves v horách, a také v Louce u Litvínova.

Podle vedení České pošty se převody poboček na pošty Partner uskuteční tam, kde to má smysl a kde to bude výhodné jak pro obec, pro klienty, tak pro Českou poštu.

Pokud Česká pošta zájemce o poskytování svých služeb nesežene, pobočka nezanikne a bude ji i nadále provozovat státní podnik.

Případným zájemcům o provozování provozovny Pošta partner nabízí Česká pošta kompletní vybavení pošty Partner, IT vybavení, software, proškolení personálu i podporu řídící pošty.

autor: jbe
Spustit audio

Související