11. září - rok poté ve vysílání Radiožurnálu

9. září 2002

Celé vysílání Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu bude 11. září věnované ročnímu výročí teroristických útoků na USA. Jejich průběh připomeneme minutu po minutě a z různých pohledů se zaměříme i na důsledky útoků.

11. září 2001 se zastavil celý svět, když teroristé zaútočili na symbol New Yorku - mrakodrapy Světového obchodního centra. Svět už nikdy nebude takový jaký byl, tvrdili tehdy lidé.

ČRo 1 - Radiožurnál vysílá od pondělí 9. září do pátku 13. září 2002 vždy v 10.50 hodin seriál s názvem Rok poté. V seriálu se budeme zabývat tím, co se tedy za uplynulý rok změnilo, jak pokračuje boj proti terorismu, jak na katastrofu vzpomínají očití svědkové a dalšími aspekty.

Celé vysílání ve středu 11. září 2002 bude na ČRo 1 - Radiožurnálu od Otázky dne v 7.50 hodin po Radiofórum v 18.20 hodin věnováno ročnímu výročí.

Odpolední Radiožurnál v přesně stejných časech jako před rokem oživí sled událostí, které zasáhly Ameriku a celý svět. Ve specializovaných relacích jako Ekonomický magazín v 9.15 hodin nebo Svět kolem nás (v rámci Odpoledního Radiožurnálu) bude ČRo 1 - Radiožurnál analyzovat, jak teroristický útok ovlivnil mezinárodní vývoj, ekonomiku, politiku i myšlení lidí.

Připomeneme si práci stovek záchranářů i tragédii, která se dotkla nic netušících lidí, hasičů, záchranářů, přímých svědků katastrofy.

autoři: jkr , Alexandr Pícha , psk
Spustit audio