Zapečený chřest s bylinkovou rýží
Suroviny:250g bylinkové rýže (rýže uvařená s bylinkami), balíček chřestu, 400g sýra typu Gouda nebo Parmazán, 1,5 dc zakysané smetany, sůl a pepř.
Postup: Chřest uvaříme do poloměkka. Připravíme si sýrovou omáčku – sýr nastrouháme najemno, 100g si dáme stranou. Do zbylého sýra zamícháme zakysanou smetanu, přidáme sůl, pepř a dobře promíchám. Vznikne nám taková hladká, polotekutá hmota. Vymažeme pekáč, rozprostřeme do něj rýži, na ni naskládáme chřest, zalijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Pečeme asi 30 minut na 180 stupňů..
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka