Zákaz návštěv kvůli chřipkové epidemii vyhlásily další nemocnice

4. únor 2020 09:41

Ode dneška jsou návštěvy zakázané v nemocnicích v Novém Jičíně a v Krnově, od středy budou zakázány také v Havířově. Pro návštěvy jsou už uzavřeny dvě ostravské nemocnice a opavská.

K nemocnicím, které kvůli chřipkové epidemii vyhlásily zákaz návštěv, se dnes přidalo Sdružené zdravotnické zařízení Krnov. ČTK to oznámil jeho mluvčí Jiří Krušina. Návštěvy už jsou v Moravskoslezském kraji zakázány ve Fakultní nemocnici Ostrava, v Městské nemocnici Ostrava i s Léčebnou dlouhodobě nemocných a Domem sociálních služeb v Radvanicích, ve Slezské nemocnici v Opavě a v Nemocnici Nový Jičín. Od středy bude zákaz platit také v havířovské nemocnici.

Čtěte také

V Opavě, Havířově a také v Krnově může na dětském oddělení navštívit každého pacienta jeden člověk. „Zde však platí, že dětský pacient i návštěva musí být bez teplot a dalších příznaků akutního respiračního onemocnění. Zákaz návštěv platí až do odvolání,“ uvedl náměstek léčebné péče SZZ Krnov Bronislav Sedláček.

Vedení nemocnice také požádalo pacienty, kteří mají podstoupit plánovaný zákrok, vyšetření či kontrolu, ale necítí se zdrávi, aby zavolali a domluvili se na posunutí termínu. Také tím chce zamezit šíření nemoci.

Zákazy návštěv jsou důsledkem stoupajícího počtu lidí, kteří trpí akutními infekčními nemocemi dýchacího ústrojí. Počet nemocných vzrostl minulý týden v kraji o 26,3 procenta na 2100 případů na 100.000 obyvatel, což znamená překročení epidemického prahu. Nejhůře v kraji je na tom Opavsko, kde na 100.000 obyvatel připadalo 3979 nemocných.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související