Záhady romantických filmů: Jude Law a jeho tupé a dokonalá Jennifer Lopez hraje vždy chudou ženu

7. únor 2024

Kompot se připravuje na projekci filmu Prázdniny, která se bude konat 14. února v kině Přítomnost. Jaké jsou naše oblíbené romantické filmy? Kdy se z herce Juda Law stal člověk, se kterým se jde ztotožnit? Proč je postava Billa Murrayho ve filmu Na Hromnice o den více naprosto nesnesitelná? Proč hraje Jennifer Lopez zásadně jen ženy z nižší sociální vrstvy? Pusťte si Kompot!

Prázdniny je americká romantická komedie Nancy Meyers, která sleduje osud několika mladých lidí v britském Surrey a americkém Los Angeles. Britská novinářka Iris, kterou hraje Kate Winslet, si vymění bydlení s Američankou Amandou, jejíž roli ztvárnila Cameron Diaz. Obě ženy se v cizích městech potkají se zajímavými muži – svérázného Grahama hraje Jude Law a hudebníka Milese zase oblíbený komik Jack Black. 

Kompot - Šimon Holý a Hana Trojánková Biriczová

Prázdniny feat. Kompot

Poslechněte si zajímavosti o filmu a jeho hercích a udělejte si s Kompotem skvělého Valentýna na projekci filmu Prázdniny 14. února v kině Přítomnost. Vstupenky koupíte zde.

Hanka s Šimonem řeší také další romantické filmy, které posunuly žánr, například Na Hromnice o den více. „Viděla jsme ho poprvé na Silvestra a musím říct, že jsem trpěla. Těžko nesu, když žena musí vydávat energii na to, aby z hrozného muže udělala normálního a je to vydávané za romantiku,“ říká Hanka o klasice Harolda Ramise z roku 1993. Pusťte si Kompot.

Proč je Svatba mého největšího přítele nepříjemný film a proč si Jennifer Lopez vybírá stále stejné role, i když ji chudou ženu z lidu jde těžko uvěřit? Uslyšíte v nové epizodě podcastu Kompot, která slouží (bohužel pro vás) trochu i jako psychoterapie pro nás. Napište nám vaše pocity na Instagram!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.