Začíná technologický festival Future Port Prague. Návštěvníci uvidí domy budoucnosti i virtuální realitu

6. září 2018

Zajímají vás, jak budou vypadat technologie v budoucnosti? Elektrická auta, domy budoucnosti, ukázky virtuální reality, superpočítače, drony, roboty, 3D tiskárny nebo nanotechnologie jsou dnes (6. září) a zítra (7. září) k vidění v areálu tržnice v Holešovicích, kde se koná festival Future Port Prague.

Přednášky na konferenci povedou například kosmická inženýrka NASA a viceprezidentka společnosti Virgin Hyperloop One Anita Senguptaová, americký futurolog Charlie Fink nebo spoluzakladatel Wikipedie Larry Sanger. O spojení lidstva a technologií pohovoří Gerd Leonhard, kterého americký magazín Wired zařadil mezi 100 nejvlivnějších osobností v Evropě.

Na veletrhu představí Škoda Auto Digilab společně se Škoda Design koncept Vision X, který měl premiéru v březnu na autosalonu v Ženevě. Firma VRgineers zase odhalí brýle pro virtuální realitu XTAL. Ve VR hale plné ukázek z oblasti virtuální reality nebude chybět pražská atrakce Golem VR nebo hra Beat Saber. K vidění bude i mikro-domov poháněný větrnou a sluneční energií, zařízení pro nevidomé a zrakově postižené, které dokáže "vidět" za ně, superpočítač, průmyslový robot či drony.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio