Vyléčí vše kromě smrti. To prý prohlásil prorok Mohamed o bylině zvané černucha

6. říjen 2022

Nigella sativa, černucha, egyptský černý kmín. To je několik názvů pro jednoletou rostlinku, o které prý prorok Mohamed prohlásil, že vyléčí vše kromě smrti. Výrok vypadá přehnaně, ale řada vědeckých studií přináší další a další zprávy o pozitivních účincích na lidské zdraví.

Pochází nejspíše z oblasti kolem Arabského zálivu, zdomácněla ve Středomoří i Indii. Výzkumy dokazují její efektivní výpomoc při diabetu, obezitě, vysokém krevním tlaku, astmatu, epilepsii, hepatitidě C, zánětu i problémech s pokožkou.

Na našem trhu se dají sehnat černuchová semínka a černuchový olej. Semínka můžete využívat v kuchyni celá nebo rozdrcená, olej je vhodné přidávat do salátů i užívat na lžičku.

Olej z černuchy je výtečný proti osteoartritidě, můžeme jej nanášet zevně a masírovat jím bolavá místa.

Studie ukázala, že černucha výrazně zlepšuje astmatické testy a plicní funkce. Také je již mnoho zpráv, že potlačuje růst buněk rakoviny střev, prsu, mozku, jater, děložního čípku a dutiny ústní.

Černucha setá

Černucha chrání mozek poškozený radiací, také ochraňuje srdce před poškozením vyvolaným infarktem. Stejně tak brání ledviny před poškozením, jež vyvolává diabetes. Ochrana se prokázala i u Alzheimerovy choroby.

Velkým překvapením je studie, která uvádí kompletní sero-reverzi, tedy vymizení, HIV nákazy, která je velmi výjimečná i přes mnohačetné terapie s vysoce aktivními antivirovými léky. Horečka, průjem a mnohačetné léze zmizely již s pátým, sedmým a dvacátým dnem terapie s černuchou. V 187. den černuchové terapie krevní testy signalizovaly kompletní vyčištění od infekce HIV. Tyto testy zůstávaly stabilní i po 24 měsících po ukončení terapie s černuchou.

Dnešní svět trápí nárůst metabolického syndromu, inzulínové rezistence, obezity a takzvaných ztučnělých jater. V březnu 2017 vyšla studie s testy na 70 pacientech se ztučnělými játry a kontrolní skupinou užívající placebo. Terapie s kapslemi obsahující semena mleté černuchy prokázala dramatické výsledky.

Po třech měsících došlo k redukci hmotnosti o deset kilogramů a snížení BMI indexu z 29 na 26 oproti placebo skupině. Výrazně se snížila aktivita enzymů, které hrají klíčovou roli při poškození jater. Vědci došli k závěru, že toto malé nenápadné a lidem celkem neznámé semínko dokáže efektivně zvrátit poškození jater, které je způsobeno jejich ztučněním.

Spustit audio

Související