Ve Všechovicích na Přerovsku zahájili projekt nového bydlení. Má tam vzniknout 30 nových bytů

7. březen 2023 10:53

V centru Všechovic na Přerovsku pracují dělníci a těžké stavební stroje. Demolují areál bývalé mateřské školky. Místo ní by měl vzniknout komplex celkem třiceti nových bytů. Vedení obce přiznává, že samo by si na investici přesahující 100 milionů korun netrouflo, ve Všechovicích se jí proto ujal developer.

„V současné době probíhá demolice třech objektů bývalé školky, která byla staticky nevyhovující pro další využití a musela se zdemolovat, aby tady mohlo vzniknout něco nového,“ říká investor Stanislav Ondroušek, který se dívá na bagry, které na přistavená nákladní auta nakládají desítky tun starého betonu.

„Akce je to poměrně náročná, protože podle projektové dokumentace měly být třeba základy hluboké 80 centimetrů, ale byly až dva metry, takže to trošku protáhlo dobu demolice,“ doplňuje Ondroušek.

Byty od garsonek až po čtyřpokojové

Na tabletu vzápětí ukazuje studii nového bydlení. „Budou tři objekty, tři bytové domy. Podle územního plánu tři nadzemní podlaží, 30 bytů různých velikostí, od garsonky až po rodinný byt čtyři+KK,“ popisuje a dodává: „Děláme ty domy v pasivním standardu, což znamená, že mají benefity zdravého vnitřního prostředí a minimální spotřebu energie,“ vysvětluje Ondroušek

Naše obec má infrastrukturu dobře vybudovanou. Od školy, školky až po lékaře a obchody.
Radovan Mikuš, starosta Všechovic

Prvního zájemce o byt už investor má, je jím sama obec. „Z minulosti víme, že každá nemovitost, která se ve Všechovicích nabízí k prodeji, se v realitkách moc dlouho neohřeje a prodeje probíhají celkem rychle,“ uvádí nezávislý starosta Všechovic Radovan Mikuš. „Naše obec má infrastrukturu dobře vybudovanou. Od školy, školky až po lékaře a obchody,“ dodává.

Pokud práce budou probíhat podle harmonogramu, měla by se kolaudace celé stavby uskutečnit v polovině roku 2025.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio