V hradecké fakultní nemocnici bude od středy 3. listopadu platit zákaz návštěv pacientů

2. listopad 2021 07:35

Fakultní nemocnice Hradec Králové v souvislosti se zhoršující se epidemiologickou situací s COVID-19 od středy 3. listopadu 2021 vyhlašuje plošný zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů. Opatření, které nemocnice přijímá především kvůli ochraně zdraví pacientů i personálu, bude platné do odvolání.

„Návštěvy jsou se souhlasem lékaře nadále možné pouze u dětských a nezletilých pacientů, u osob s omezenou svéprávností a u lidí v terminálním stadiu nemoci. Možná je také účast otce, případně třetí osoby, u porodu,“ uvedla k opatření vedoucí Oddělení nemocniční hygieny FN HK MUDr. Lenka Hobzová, Ph.D.

Čtěte také

Všechny navštěvující osoby také nesmí mít klinické příznaky infekčního onemocnění, ani nesmí být v karanténě.

Lidé přicházející na návštěvu pacientů FN HK se musí prokázat potvrzením o provedeném očkování nebo o prodělání COVID-19 v posledních 180 dnech, případně platným testem. Otcové u porodu žijící ve společné domácnosti s rodičkou doklad o bezinfekčnosti nemusí předkládat.

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové je nyní hospitalizováno 14 pacientů s COVID-19, nemocnice i nadále zajišťuje aplikaci vakcíny a provádí také antigenní a PCR testy.

Krajská Oblastní nemocnice Jičín zakázala návštěvy na všech lůžkových odděleních už od pondělí 1. listopadu. Trutnovská nemocnice už také zakázala návštěvy a od středy 3. listopadu se k tomuto nařízení připojí i nemocnice v Náchodě, Rychnově nad Kněžnou a ve Dvoře Králové nad Labem.

autoři: Jakub Sochor , baj
Spustit audio

Související