Úspěch Českého rozhlasu na Palma Ars Acustica 2013

9. květen 2013

Palma Ars Acustica (PAA) je nová mezinárodní rozhlasová platforma zaměřená na progresívní akustickou tvorbu, pořádaná Evropskou vysílací unií a iniciovaná EBU Ars Acustica Group s cílem prosazovat a podporovat výjimečné projekty autorů etablujících se v oblasti Ars Acustica (radioart, soundart, text-sound kompozice, elektroakustická hudba, elektronická hudba, zvukové performance, atd.).

Odborná porota, složená ze zástupců 11 evropských veřejnoprávních rozhlasových domů, rozhodla o vítězných skladbách v sobotu 27. dubna 2013 po závěrečném zasedání ve WDR v Kolíně nad Rýnem. Mezi vítěznými kompozicemi se umístily i dva projekty nominované Českým Rozhlasem - obě udělená čestná uznání získaly kompozice s názvem Větrná ikona - říční totem v Česku žijícího umělce amerického původu Jorge Boehringera a Epizody brooklynského zvukového umělce Michaela J. Schumachera. Obě kompozice byly vytvořené pro projekt Českého rozhlasu – rAdioCUSTICA.

První cenu získal litevský skladatel Arturas Bumšteinas se svou skladbou Epiloghi v produkci německého Deutschlandradio Kultur.

Obě kompozice nominované Českým rozhlasem si můžete poslechnout ZDE respektive ZDE.

Všechny vítězné kompozice lze slyšet také v noci z 9. na 10. 5. v 00:05 hodin v pořadu Klangkunst německého Deutschlandradio.

Více informac na PALMA ARS ACUSTICA 2013.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka