Umělá inteligence v hudebních žebříčcích? Pomohla Drakeovi a 21 Savage i The Beatles

10. listopad 2022

Minulý díl Velkých čísel byl věnován Taylor Swift, která si se singlem Anti-Hero stále drží první místo jak v amerických, tak i v globálních hitparádách Billboard. Jak s žebříčkovými kartami zamíchá nová společná deska Drakea a 21 Savage, se teprve dozvíme, oba rappeři se každopádně rozhodli vydání alba Her Loss doprovodit kreativními deep fejky, za které si ovšem vysloužili i soudní žalobu. 

Annabelle měla v minulosti v hitové pitevně k Drakeovým trackům výhrady jen zřídka, Filip měl ale konečně po dlouhé době pocit, že se od něj dá něco poslouchat. Tomu dopomáhá i přítomnost v Londýně narozeného rappera 21 Savage, který sice na Her Loss rozhodně není upozaděn, Drake však pocitově zůstává tím, kdo tu má hlavní slovo. Horko se ve studiu udělalo ve chvíli, kdy Annabelle spatřila Nik Tenda v novém klipu Láska & Bolest.

V hudební selekci, která tentokrát zahrnovala několik baladoidních skladeb, nechyběl třeba staronový song Shirt od SZA, která má jednu z nejtrpělivějších fanouškovských základen. V newskách se moderátoři Velkých čísel zaměřili také třeba na to, že novému vydání Revolveru od The Beatles pomohla umělá inteligence vyvinutá týmem novozélandského režiséra Petera Jacksona. 

Která nová a žebříčkově úspěšná skladba Annabelle s Filipem uspala? Jak to vypadá s Rihanninou deskou? A stane se Kid Cudi učitelem v mateřské škole? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.