Tereza Černochová chystá sérii koncertů k nedožitým osmdesátinám tatínka Karla Černocha

5. září 2023

Tereza Černochová připomene nedožité 80. narozeniny tatínka sérií čtyř koncertů. Vydala i nové autorské album Slečna náročná. Je ona sama náročná? Kdo na koncertech zazpívá? V jaké situaci si Karla Černocha nejčastěji vybavuje? A proč na koncertech nezazní písničky z jejího alba?

„S nápadem uspořádat koncerty za mnou přišel Josef Buchta z B-Side Bandu a říkal: Já písničky Karla Černocha miluju, pojďme oslavit jeho nedožitou osmdesátku se vší parádou.“

Na koncert přijde rodina i tátovi kamarádi

„Táta už tu dlouho není, trošku jsem se obávala, jestli na něj lidé nezapomněli. Ale přichází mi zprávy, že ho viděli v televizi a že mají jeho hudbu rádi,“ vzpomíná Tereza Černochová.

„Na poslední koncert 1. listopadu v Praze přijdou i tátovi kamarádi a část rodiny. Vystupují tam hosté, kteří se s ním potkali, kteří s ním kamarádili, chodili k nám domů. Vystoupí třeba Michal Prokop, Ondřej Ruml, Matěj Rupert, Bára Basiková, Leona Machálková, Peter Lipa. Na jednom z koncertů vystoupí Marie Rottrová a Helena Vondráčková,“ prozradila program Tereza Černochová.

Píseň Pánev vznikla za covidu

Nedávno vydala desku s názvem Slečna náročná. Je náročná? „Asi ano. Táta byl bohém, já musím mít všechno připravené.“ Ve studiu zazněla i píseň Pánev, kde ve videoklipu vystupuje s Bárou Polákovou. „Vznikla v době covidu, kdy jsem čelila neustálým žádostem, abych udělala bramborák.“ Jedná se o třetí sólové a první autorské album Terezy Černochové.

„Některé písničky jsou vtipné, jiné sebeironické, třeba o stárnutí, další vážné. Jedna je o ženách z lágru v 50. a 60. letech. Jmenuje se Tvář žen.“ Ukázky z nové desky na koncertech nezazní. „Ne, protože ty koncerty jsou pro tátu. Já ho mám spojeného s vařením. Tu vášeň mi přenechal. Vždycky ho vidím, jak si ukrojil část okurky, dal si ji na čelo. Vařil v zástěře a k tomu měl trenýrky.“

autoři: Tereza Kostková , zk

Související