Symfonický orchestr Českého rozhlasu zpřístupnil své koncerty přes červené tlačítko HbbTV

24. březen 2021

Zájemci o vážnou hudbu, zejména pak koncerty Symfonického orchestru Českého rozhlasu, si mohou jeho vystoupení nyní pustit pohodlně přímo přes televizní obrazovku. Hudební těleso vstupuje na platformu HbbTV, takzvané virtuální červené tlačítko.

Aplikace s videozáznamy koncertů Symfonického orchestru Českého rozhlasu bude k dispozici v pozemním televizním vysílání DVB-T2 v multiplexu 21, na satelitu Astra 3B s výjimkou regionálních stanic ČRo, v kabelové síti Vodafone a u dalších operátorů, kteří klientům zpřístupnili aplikace na bázi virtuálního červeného tlačítka.

Jedinou podmínkou je, aby přijímač – televizor, případně set-top box – technologii HbbTV podporoval a zároveň byl připojený k internetu. Menu je pak možné vyvolat na stanicích Českého rozhlasu, kde je SOČR jednou ze stabilních položek.

Aplikace SOČR nabízí pět desítek koncertů v přehledném katalogu, podobném stránce hudebního tělesa na YouTube. Novinku umisťuje Český rozhlas pod červené tlačítko na všechny své stanice s výjimkou Rádia Junior.

Koncerty Symfonického orchestru ČRo tak budou příjemným zpestřením nejen pro posluchače D-duru nebo Vltavy, ale i dalších okruhů veřejnoprávního média. Český rozhlas už nabízí přes HbbTV možnost poslechu pořadů z archivu nebo živé vysílání doplněné vizuálem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související