Škola není. A co teď? Pojďte na mujRozhlas, je tady i pro děti

14. březen 2020

Stovky hodin audioher, pohádek a vzdělávacích programů jsou dostupné na portálu mujRozhlas.cz. Statisíce žáků jsou teď doma a důležitou platformou je pro ně internet, přes který jim některé školy posílají domácí úkoly.

„Dávno, pradávno, na samém konci doby kamenné žil v údolí řeky Eme člověk ementálský," začínají desetidílné pohádky z Ementálu. Nejen ty děti najdou na webu mujRozhlas.cz v záložce s názvem Děti.

Starší žáci, kteří kvůli koronaviru nechodí do školy, najdou na audioportálu i vzdělávací podcasty. „Máme celou řadu podcastů, které se věnují například kyberbezpečnosti, což může být pro řadu rodičů zajímavé téma. Zvláště ve světle současných témat, která se otevírají. A je tam rozhodně i prostor ke vzdělávání. Třeba o přírodě pomocí nějakých pořadů nebo i pomocí podcastové tvorby Českého rozhlasu,“ říká šéfproducentka Anna Vošalíková.

Na portálu mujRozhlas.cz jsou například i stovky dílů vzdělávacího vědeckého pořadu Meteor.

Člověk u televize

Mimořádné novinky si pro své diváky připravila i Česká televize. „Nově tlumočíme do znakového jazyka také hlavní zpravodajskou relaci Události vysílanou na programu ČT24. A zajistili jsme tlumočníky také pro všechny tiskové konference,“ přidává detaily mluvčí Karolína Blinková.

Pro nejmenší diváky také připravila Česká televize na webu Déčka speciální stránku, která jim srozumitelně zodpoví nejdůležitější otázky ohledně koronaviru.

autoři: Jiří Štefl , tif
Spustit audio

Související