Rychlé a pomalé potraviny. Jak funguje glykemický index? Jsou cukry a sacharidy to samé?

20. duben 2016

Radioporadna - MUDr. Tomáš Soukup, společnost GoMango Hradec Králové - Rychlé a pomalé potraviny. Co to je glykemický index a jak funguje? Jsou cukry a sacharidy to samé? Co se děje s naším tělem, když konzumujeme sacharidy? - Zajímavá osobnost je Hostem Radioporadny Českého rozhlasu Hradec Králové každý všední den po 11 hodině.

Uslyšíte užitečné rady z úst lékařských a dalších odborníků i poutavé vyprávění zajímavých osobností.

cukrovka
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.