„Robotický inkubátor“ s roboty a virtuální realitou otevřela pro své žáky základní škola Neštěmcká

4. prosinec 2018

Základní Škola Neštěmická v Ústí nad Labem otevřela pro žáky tzv. „robotický inkubátor“. Žáci se tam učí v praxi stavět a programovat roboty. Vyzkoušet si ale můžou také virtuální realitu a časem i 3D tiskárnu. Škola tím chce podpořit zájem žáků o jejich budoucnost.

„Hrají si a zároveň se učí. Je to jejich technologie, jejich budoucnost. Na nás je zodpovědnost je k tomu přivést a ovlivnit, k čemu tu technologii budou používat,“ shrnuje motivaci školy k zařízení „robotického inkubátoru“ ředitelka ZŠ Neštěmická Marie Čápová.

Roboti se vedle žáků líbí také jejich rodičům. „neznám nikoho, kdo by si něco nechtěl postavit sám. Vždy vidíme i velké nadšení z řad rodičů, obzvlášť tatínků, když mají možnost si postavit auto nebo robota,“ říká lektor Vojtěch Mimra.

Vybavení nové učebny vyšlo na zhruba 180 tisíc korun. Škole s tím pomáhalo i Inovační centrum Ústeckého kraje.

„Robotický inkubátor“ na základní škole Neštěmická

„Je potřeba si uvědomit, že dětem jsou takové elektronické nebo robotické hračky vlastní. Mohou je přitáhnout jednak k zajímavým věcem, novým technologiím a k něčemu, co je vlastně může i v budoucnosti živit,“ řekl Ondřej Klein z inovačního centra s tím, že budoucnost patří právě robotice.

autor: bach
Spustit audio

Související