Raději se dívám na dobré filmy, než abych hrál ve špatnejch, ujišťuje Karel Heřmánek

12. červen 2020

Karel Heřmánek je principálem Divadla Bez zábradlí. „Kořen toho slova je asi od prince,“ žertuje herec, který navštívil Blízká setkání se svojí ženou Hanou.

„Hraju v šesti titulech,“ vypočítává Karel Heřmánek svoje současné divadelní role. Taky režíruje, naposledy Hru, která se zvrtla. „Má velký úspěch hlavně díky hercům,“ uvádí kus, který se ve světě hraje třeba na Broadwayi. „Divadlo mě baví, ale to kolem už míň,“ neodpustí si upřímnost.

Mně se televizní produkce nezamlouvá

Ve filmech a seriálech v poslední době vidět není. „Mně se ta produkce teď příliš nezamlouvá. Raději se dívám na dobré filmy, než abych hrál ve špatnejch.“ Myslí si, že současným filmařům v kvalitě ujel vlak.

„Je to nějaký zbrklý. Nedostal se mi do ruky pořádnej scénář, nebo když, tak potom nedopadl třeba dobře… Není to prostě ono,“ vysvětluje na Dvojce moderátorce Tereze Kostkové.

Divadlo Bez zábradlí bude slavit

Divadlo Bez zábradlí má údajně letos 30. výročí. Hana Heřmánková to uvádí na pravou míru: „Pořád počítáme a bude to zhruba příští rok. Zajímavé je, že některá představení jsou na repertoáru dodnes.“

Například inscenace Blbec na večeři se prý blíží tisící repríze. „A místo Veroniky Freimanové do ní nastoupila Hana,“ dodává Karel Heřmánek. Jeho ženu prý herectví baví. „Měla jsem přísného režiséra, ale kolegové pomáhají,“ dodává se smíchem.

Co má repertoáru jejich Lesní divadlo v Řevnicích? Která města navštíví se svými hrami? Kde a kdy bude vidění představení Cikáni jdou do nebe? Proč Karel Heřmánek odešel studovat herectví do Brna?    

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související