Propouštění v Jutě, Vladimír Beneš Šarmantní osobností roku a Den bez aut. NEJ reportáže týdne

Každý týden pro vás v Českém rozhlase Hradec Králové připravujeme aktuality a zajímavosti ze společenského i kulturního života v Královéhradeckém kraji. Které reportáže vzbudily na sociálních sítích za posledních sedm dní největší pozornost? Tady jsou pěkně pohromadě. To nejlepší na našem webu.

Čtěte také

Královédvorská Juta chystá propouštění, o práci zatím přijdou desítky lidí, momentálně jich má společnost zhruba 2300. Firma se podle svého managementu dostala do složité ekonomické situace kvůli navýšení cen energií. Momentálně se potýká s nedostatkem zakázek.

Vedení společnosti už chystané propouštění řešilo s odboráři, o práci může přijít až stovka lidí. Další možná zůstanou dočasně doma. Problémy má Juta podle svého majitele Jiřího Hlavatého hlavně proto, že její konkurenti v zahraničí nakupují energie výrazně levněji.

Čtěte také

Vítězem 26. ročníku ankety Českého rozhlasu Šarmantní osobnost roku se stal přední český neurochirurg profesor Vladimír Beneš. Hlavní cenu Zlaté slunce akademické sochařky Dagmar Štěpánkové převzal z rukou loňského vítěze ankety herce Jana Přeučila, Šarmantní osobnosti roku 2018 profesora Pavla Pafka a ředitele Sekce generálního ředitele Českého rozhlasu Jana Mengera.

V internetovém hlasování letos patří prvenství moderátorovi České televize Danielu Stachovi a Mimořádnou cenu Šarmu za spolupráci s Českým rozhlasem obdržela herečka Libuše Švormová.

Čtěte také

Evropský týden mobility se koná od 16. do 22. září. Kampaň se již tradičně snaží upozorňovat na neudržitelný nárůst individuální automobilové dopravy ve městech a na různé způsoby jeho řešení. Je nejrozsáhlejší kampaní na světě, zabývající se udržitelnou mobilitou. O akcích připravených k Evropskému týdnu mobility si povídáme s Janou Svobodovou z magistrátu města Hradec Králové.

Mezi chystané akce patří třeba Pěšky do školy, Do práce na kole, 10 000 kroků, Den bez aut, Zažít město jinak, je jich spousta. Cílem je podpořit udržitelnou mobilitu.

autor: baj
Spustit audio

Související