Proč nebyl poslanec Rozner k zastižení? Kancelář se prý upravuje

31. květen 2018 08:50

Miloslav Rozner z SPD vysvětlil svou nepřítomnost v kanceláři v Českých Budějovicích i chybějící označení tím, že tam probíhají úpravy. Pro Radiožurnál to řekl místopředseda hnutí Radim Fiala.

„Dokonce na to měl i fotografickou dokumentaci, kterou doložil,“ řekl Radim Fiala. Na žádost serveru iROZHLAS.cz o zaslání fotografií ale ani jeden z poslanců nereagoval.

Každý týden Český rozhlas České Budějovice vysílá v pátek po 15. hodině reportáže z regionálních kanceláří jihočeských poslanců a rozhovory s nimi. Problém nastal, když přišla podle abecedy řada na Miloslava Roznera z SPD. Poslance nebylo možné sehnat.

Redaktor Filip Černý se nejprve 10. května pokusil kontaktovat Miloslava Roznera na jeho oficiální poslanecké e-mailové adrese. Druhý den zprávu ještě adresoval jihočeskému klubu SPD.

Po čtyřech dnech bez odezvy se vydal se do domu v ulici U Černé věže v Českých Budějovicích. Právě tam má podle webu Poslanecké sněmovny Miloslav Rozner poslaneckou kancelář. Redaktor prošel všechna tři patra a kancelář nenašel. Ať se zeptal kohokoli, nikdo tu Miloslava Roznera nikdy neviděl.

Vysvětlení SPD: kancelář nebyla označena

„S poslancem Roznerem jsme to projednávali. Vysvětlil ty věci a řekl, že se v kanceláři provádí úpravy, které budou skončeny do konce týdne. Dokonce na to měl i fotografickou dokumentaci, kterou doložil,“ reagoval Radim Fiala s tím, že hnutí využilo příležitosti a vyzvalo i ostatní poslance k tomu, aby kanceláře v regionech řádně označili.

„Musí tam pracovat, musí tam sedět jejich asistenti a tak jako každé pondělí všichni poslanci budou i naši poslanci ve svých regionech a budou se setkávat s lidmi, aby měli zpětnou vazbu, co se v jejich regionech děje,“ uvedl.

Miloslav Rozner podle něj slíbil nápravu a připustil, že kancelář nebyla označena. „Apelovali jsme, aby co nejdříve bylo vše zajištěno, aby byla kancelář řádně označena, aby se tam voliči dostali a nemuseli ho nikde hledat,“ doplnil.

Žádost o fotodokumentaci
Server iROZHLAS.cz s žádostí o zaslání fotografií oslovil oba poslance ve středu v půl čtvrté odpoledne. Na zmeškaný hovor reagovala asistentka Miloslava Roznera zhruba o půl hodiny později s příslibem, že poslanci žádost vyřídí. Od té doby nepřišla redakci žádná odpověď ani fotografie.

autoři: Dominika Píhová , Eva Čermáková
Spustit audio

Související