Pozor na podvodnou reklamu s logem České pošty. Nabízí výhru telefonu

Česká pošta varuje před falešnou reklamou, která se pod jejím jménem šíří po sociálních sítích. Reklama nabízí výhru mobilního telefonu.

Pošta varuje uživatele, aby na danou reklamu nereagovali a nepokoušeli se spustit jakýkoli vnitřní komunikační dialog. Jejich zařízením hrozí napadení virem malware, znehodnocení dat nebo vylákání údajů k platební kartě.

Reklama v barvách České pošty, která nabízí výhru mobilního telefonu, se začala zobrazovat uživatelům sociální sítě Facebook, nebo aplikací Facebook Messenger či WhatsApp.

„Pokud se tyto podvodné soutěže objevují a opakují, tak to samozřejmě analyzujeme jak uvnitř pošty, tak předáváme informace a podklady například i policii, aby naši zákazníci nebyli oklamáni tím, že Česká pošta dělá různé soutěže,“ popsal mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Česká pošta podle svého prohlášení podnikne všechny kroky k tomu, aby zabránila dalšímu šíření podvodné soutěže.

Podobný problém se objevil i v roce 2017, kdy podvodníci pod logem České pošty rozesílali uživatelům chytrých telefonů SMS vyzývající ke stažení aplikace „pošta online“.  Odkaz je vedl na stránky se škodlivým obsahem.

autoři: mus , jak | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio

Související