Policie obvinila 13 extrémistů z výtržnictví v Novém Bydžově

13. březen 2011

Policie už ukončila bezpečnostní opatření v Novém Bydžově na Královéhradecku. V sobotu se tam uskutečnil mítink extrémní pravice, kterému se snažili zabránit jejich odpůrci. Zhruba 2 hodiny po skončení akce zadržela policie skupinu pravicových extrémistů kvůli napadení skupinky Romů.

Incident se odehrál v Husově ulici v Novém Bydžově. Zraněného romského aktivistu záchranáři odvezli do nemocnice.

Třináct extrémistů z Litvínova, Mostu a Ústí nad Labem policisté ještě večer obvinili z trestného činu výtržnictví. Podle mluvčí krajské policie Ivany Ježkové je případ dále v šetření.

„Byli propuštěni a nevylučujeme rozšíření obvinění o další osoby a o další trestné činy. Šetříme i míru zavinění a konkrétní osoby, které se podílely na zranění poškozeného občana. Je ve hře i trestný čin ublížení na zdraví,“ uvedla Ježková.

Celkem policie nasadila v ulicích města na 280 lidí. „Oficiálně byla opatření ukončena ve 22 hodin, celou noc a dopoledne byl v Novém Bydžově klid,“ dodala Ježková.

Žádné další incidenty tedy policisté nezaznamenali. Posílené hlídky ale ve městě dál zůstávají, v případě potřeby je možné jejich další zesílení.

autoři: par , avo
Spustit audio