Ondřej Pivec získal dvě nominace na Grammy 2021. Tentokrát i jako producent

26. listopad 2020

Klávesista Ondřej Pivec, který každý pátek vysílá Jazzový podvečer na Vltavě, aktuálně získal dvě nominace na prestižní cenu Grammy 2021. První želízko má již tradičně s Gregorym Porterem a v druhém případě přichází Ondřej Pivec jako producent nominované písně Sit On Down dua The Baylor Project. Poslechněte si jeho rozhovor s manželi Baylorovými z dubna 2020, kdy společně nominovanou skladbu vytvořili.

Ondřej Pivec úspěšně proniknul na českou jazzovou scénu jako charismatický hráč na Hammondovy varhany v kapele kytaristy Romana Pokorného. S vlastním debutem Don’t Get Ideas z roku 2006 rovnou získal Anděla a pozdější Organic Quartet je stabilním přístavem jeho české tvorby na Hammondovy varhany.

Čtěte také

Po přestěhování do New Yorku svým zápalem přesvědčil místní afro-americkou komunitu, aby ho přijala mezi sebe, dokonce se mu dostalo pocty a stal se po Corym Henrym varhaníkem na místních bohoslužbách. Přes další projekty a jam sessions se dostal až do kapely zpěváka Gregoryho Portera, s nímž už jednu Grammy získal díky účinkování na albu Take Me to the Alley (2016). Dalším z Pivcových stabilních projektů je kapela Kennedy Administration. V době svého takřka uvěznění v České republice kvůli koronaviru zde založil další kapelu Greatest Hits 4000, s níž napřesrok chystá vydání CD. Nyní se tedy Ondřej Pivec prostřednictvím spolupráce s Baylor Project dostává bez přehánění mezi nejuznávanější hudební producenty světa.

JAZZOVÉ POŘADY NA VLTAVĚ

11:00 JAZZOVÉ DOPOLEDNE (Všední dny a sobota)
18:00 JAZZOVÝ PODVEČER (Každý den)
21:00 KONCERT JAZZ (Čtvrtky)
23:30 JAZZOVÝ PODVEČER (Repríza toho dne)

Vltava na Facebooku

Spustit audio