Ondřej Havelka: Když se řekne první republika, tak se mi vybaví především hudba a filmy

24. říjen 2018

Ondřej Havelka je český režisér, herec, zpěvák, tanečník a scénárista. A 28. října ho uslyšíte na vlnách Českého rozhlasu Dvojky v roli moderátora.

Jako všestranný umělec je uměleckým ředitelem a zároveň frontmanem orchestru Ondřej Havelka a jeho Melody Makers, zaměřeného na autentickou interpretaci historického jazzu a swingu meziválečného období 20. století.

„Když se řekne první republika, tak se mi vybaví především hudba a filmy,“ přiznává Ondřej Havelka. Právě prvorepublikové atmosféře propadl.

Stanislava Lekešová a Ondřej Havelka

Jakou hudbu vybral na sváteční den ke sto letům od vzniku Československa? Jak se těší na to, že si vyzkouší moderování rozhlasového vysílání? Jak se to vlastně stalo, že si první republiku a její atmosféru zamiloval? A jaký je jeho tip na hit století?

autoři: Stáňa Lekešová , mjp

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.