Nemocnice Děčín slavnostní otevírá nový pavilon urgentního příjmu

20. březen 2024 10:41

V nemocnici v Děčíně se ve středu 20. března slavnostně otevírá nový pavilon urgentního příjmu. Hlavní zdravotnické obory by tak měly být na jednom místě.

Výstavba nové budovy stála 952 milionů korun včetně DPH.

„Jde o vyšší částku, než jsme původně předpokládali, musíme ale zohlednit příčinu tohoto navýšení. Stavělo se například v době, kdy stavební materiál násobně podražil a nutné byly i vícepráce kvůli sanaci terénu nebo drobné projektové změny,“ přibližuje ředitel děčínské nemocnice Michal Hanauer.

První část nového pavilonu začne sloužit pacientům 25. března

Pavilon urgentní medicíny bude obsahovat i oddělení, které dosud v Děčíně chybělo – oddělení urgentního příjmu, a to včetně lůžkové a resuscitační části. Pacienti s akutními problémy tak už nově nebudou muset objíždět jednotlivé ambulance a nemocniční oddělení.

„Důležité je říct také, že na toto oddělení navazuje i rentgenové pracoviště, takže pacienti budou mít ošetření včetně všech vyšetření na jednom místě,“ přibližuje Hanauer.

Další součástí nového pavilonu jsou také špičkově vybavené centrální operační sály a následná pooperační péče.

Radiodiagnostické oddělení bude pro pacienty otevřeno od 25. března, 2. dubna dojde k otevření oddělení anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny a v týdnu mezi 8. a 15. dubnem budou otevřeny centrální operační sály a jako poslední začne fungovat urgentní příjem, a to 2. května.

Veřejnost si může nový pavilon prohlédnout během Dne otevřených dveří, který začíná 20. března v 15:30.

Spustit audio

Související