Na 18 stoupl v neděli v Královéhradeckém kraji počet nakažených osob novým koronavirem

22. březen 2020 09:44

Počet potvrzených případů nákazy novým koronavirem v Královéhradeckém kraji dnes vzrostl o jeden na 18 nemocných. Novým případem je muž z Jičínska, ročník narození 1992, který byl v Itálii. Muž, který má trvalý pobyt v Praze je v domácí izolaci, průběh jeho onemocnění je mírný. Uvedla mluvčí Krajské hygienické stanice v Hradci Králové Veronika Krejčí.

Čtěte také

Nejvíc nemocných, celkem 11, bylo zjištěno v okrese Hradec Králové. Tři potvrzené případy nákazy jsou na Náchodsku, dva na Trutnovsku a po jednom na Rychnovsku a Jičínsku. Jičínsko bylo do dneška jediným okresem v kraji bez prokázaného případu nemoci. U všech potvrzených onemocnění se hygienikům podařilo dohledat původ nákazy.

Prvním nakaženým v Královéhradeckém kraji byl Američan, který trvale žije v Praze. V domácí karanténě je ale v hradeckém kraji. Jeho případ byl potvrzen v pondělí 9. března.

Počet potvrzených případů nákazy koronavirem v Česku překročil tisícovou hranici, k dnešnímu ránu je nakažených 1047.

Jak snížit riziko nakažení koronavirem

Potvrzených případů nákazy koronavirem v Česku k nedělnímu večeru bylo 1120. Z nemoci se vyléčilo šest lidí, někteří další jsou naopak ve velmi vážném stavu. Na jednotkách intenzivní péče je 19 pacientů, na plicní ventilaci 11 a jeden muž ve Všeobecné fakultní nemocnici je na speciálním přístroji, který okysličuje krev.

autor: baj | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související