Mladí ladí jazz živě na Vltavě. Zpěvačka Marta Kloučková zve na výjimečnou akci pod širým nebem

25. duben 2023

Největší pražský jazzový open air se uskuteční v neděli 30. dubna jako oslava Mezinárodního dne jazzu. Akce vypukne ve 14:30 na Karlově náměstí v Praze. Vystoupí zahraniční i česká známá jazzová jména. Mladí ladí jazz bude živě vysílat Český rozhlas Vltava. Akce také připomene 100 let Českého rozhlasu.

„Můžete se těšit na skvělé interprety a kapely z Irska, z Velké Británie a i z Čech. Zazní například písničkář ZASKA nebo Caleb Kunle, Molotov Jukebox, Blue Uandi, který je zrovna můj srdcový projekt. Také, a to je hodně unikátní záležitost, bude vystupovat Rozhlasový Big Band Gustava Broma ve spolupráci s producentem Aid Kidem a zazní v premiéře úplně nové skladby, které napsal Richard Šanda, Miroslav Hloucal nebo Tomáš Sýkora,“ upřesňuje program open airu Mladí ladí jazz moderátorka akce Marta Kloučková.

Jazzmanka Marta Kloučková působí v projektu Voicingers a také ve vokálním sextetu Skety. Krom toho má i svůj sólový projekt. Posluchači Českého rozhlasu Vltava její hlas dobře znají z pořadu Sedmé nebe. Proč se věnuje právě jazzovému žánru? Jak si vede jazz na české hudební scéně? A s kým momentálně spolupracuje? Poslechněte si celý rozhovor se zpěvačkou a moderátorkou Martou Kloučkovou.

autoři: Martina Kolajová , Monika Suchanková
Spustit audio

Související