Mladá Boleslav zdražuje MHD o jednu korunu, autobusů pojede méně

11. duben 2016

Dražší jízdné a delší intervaly autobusů městské hromadné dopravy mimo špičky zavádí ode dneška Mladá Boleslav. Město díky opatřením získá do své pokladny přibližně 2,5 milionu korun. Příměstských linek se změny netýkají.

Základní jízdné v mladoboleslavské MHD se zvedne o 1 korunu, tedy ze současných 15 na 16 korun. Lidé, kteří mají elektronické čipové karty zaplatí 14 korun. Zdarma můžou stejně jako dosud cestovat senioři starší 70 let, děti do 15 let, dárci krve a rodiče na rodičovské dovolené.

Ve městě se ceny nezvedaly posledních pět let.

Změny se dotknou i intervalů městských autobusů. Mimo špičku nebyly hlavní linky dostatečně využívané a autobusy podle dopravního podniku jezdily příliš často.

„Linka A a B v období největší špičky do 8 hodin, kdy jezdí lidé do práce a děti do škol, bude i nadále jezdit ve stávajících patnácti minutách, v období menší špičky od 8 do 17.30, kdy je vytíženost menší, budou autobusy jezdit po dvaceti minutách a v době mezi 17.30 až 4.15 budou intervaly třicetiminutové,″ vysvětlil náměstek primátora Michal Kopal z ODS.

Linka C obslouží cestující v ranní a odpoleční špičce ve dvacetiminutových intervalech, mimo ni pak jednou za třicet minut.

Příměstských linek se změny netýkají.

autor: Repo Centrum zpravodajství
Spustit audio