Máme v sobě osmičková traumata a naše zkušenosti se nám vybavují, prohlašuje Nora Fridrichová v Toboganu na vodítku

5. březen 2022

„Nechci ze sebe dělat Matku Terezu, rozhodli jsme se poskytnout ukrajinským rodinám část našeho domu, dělá to však hodně lidí a v dnešní době to není nic nezvyklého,“ zmiňuje se novinářka Nora Fridrichová v Toboganu na vodítku.

Díky situaci na Ukrajině skoro nespí, ráno jezdí na nádraží pomáhat uprchlíkům a odpoledne chodí do práce. Televizní novinářka a reportérka Nora Fridrichová známá z pořadu 168 hodin je dnešním hostem Toboganu na vodítku. Nezapomněla s sebou přivézt svou flekatou fenku Žofku.

„Je to vyčerpávající, ale pro nás je to sezona. Je to naše povolání a my to tak bereme. Jedeme na víc procent než obvykle. Jedná se o mimořádnou situaci,“ vyjadřuje se novinářka k situaci na Ukrajině s fenkou Žofkou na klíně.

Plánované předvysílání Toboganu se muselo odložit. Nora Fridrichová vyklízela část svého domova, aby tam mohla ubytovat uprchlíky. „Nechci ze sebe dělat Matku Terezu, rozhodli jsme se poskytnout ukrajinským rodinám část našeho domu, dělá to však hodně lidí a v dnešní době to není nic nezvyklého,“ mává rukou.

„Máme v sobě osmičková traumata a myslím si, že proto je ta naše odezva tak výrazná. My Češi máme své zkušenosti, které se nám vybavují,“ prohlašuje vzhledem k ochotě Čechů poskytovat pomoc a domovy uprchlým Ukrajincům.

Zvířata obohacují náš život

„Jsou pro mě velmi důležitá zvířecí práva. Stejně jako ta lidská. Myslím, že nás zvířata kolem obohacují a ta, která žijí na této planetě mění tento svět naprosto zásadním způsobem,“ říká Nora Fridrichová v Toboganu na vodítku.

Proč si plánuje pořídit staršího psa? Jak se situace na Ukrajině dotýká jejích dcer? Jaké jsou dvě skupiny uprchlíků přicházející do Česka?

autoři: Aleš Cibulka , mka
Spustit audio

Související