Liberecký kraj čeká na vyhodnocení tržní konzultace k chystané solární elektrárně v Ralsku

17. duben 2024 15:33

Hejtmanství pokračuje v přípravách velké solární elektrárny v Ralsku na Českolipsku. O projekt, který má zabrat velkou část bývalého vojenského letiště Hradčany, se podle médií zřejmě zajímá policie.

Čtěte také

Právnická kancelář pro Liberecký kraj dokončuje vyhodnocení projektu velké solární elektrárny v Ralsku na Českolipsku. Do diskuze o možnostech zaplnění velké části bývalého vojenského letiště solárními panely se zapojily čtyři velké firmy z oboru.

Liberecký kraj má příští týden obdržet výsledky takzvaných předběžných tržních konzultací. Obří solární elektrárna v Ralsku by měla být jednou z největších v Česku. Pomocí konzultací kraj zjišťoval možnosti stavebních firem z oboru. Konzultace měla dvě kola a účastnily se jich čtyři společnosti

Přípravy zakázky ale zřejmě sledovala také policie. Podle informací serveru Náš Liberec v souvislosti s projektem policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu vyslechli libereckého hejtmana Martina Půtu ze Starostů pro Liberecký kraj. Hejtman informace webu nerozporoval. Dozorující státní zastupitelství věc podrobněji nekomentovalo.

S náměstkem hejtmana Zbyňkem Miklíkem z Pirátů natáčel redaktor Jiří Jelínek, poslechněte si reportáž.

Spustit audio