Kouzelník funguje i na mladé, mne si ruce televizní režisér František Polák

28. srpen 2019

Je legendou televizní zábavy. Stojí za takovými skvosty jako Možná přijde i kouzelník, Televarieté, Abeceda, Šance, Jsou hvězdy, které nehasnou.

Jeho pořady se pořád reprízují. „Jsem rád, že to přežilo. Kouzelník je starý 30 let a zabírá i u mladých,“ svěřil se Aleši Cibulkovi v Blízkých setkáních. V jednom z dílů si on sám zahrál Louise Amstronga. „Vystudoval jsem trubku a skladbu. Deset let jsem se živil jako muzikant a projel celou Evropu.“ I když nastoupil do televize, pořád psal písničky. Ty nejznámější vyjdou na CD. Bude tam i Věra Špinarová, která v pořadu Ring volný nazpívala zadní stranu tramvajového lístku.

František Polák

V manželství jsem měl štěstí

„Odešel jsem z branže, když moje žena dostala mozkovou mrtvici a vzal jsem si ji domů. Považuji to za nejlepší, co jsem v životě udělal, prožili jsme spolu krásné tři roky,“ vzpomíná František Polák.

Jeho manželka Milena byla i jeho asistentkou a její jméno najdete například v titulcích Nemocnice na kraji města. „Prožili jsme spolu 53 let. Byli jsme spolu doma, v práci, pořád. A já říkal: měl jsem štěstí. Měli jsme stejný humor a těšili se na sebe.“

Se kterými slavnými zpěváky spolupracoval? Jaké hity napsal? Mění se vkus publika? Co znamená František Polák pro Vladimíra Hrona? Více uslyšíte ze záznamu.

autoři: Aleš Cibulka , zk
Spustit audio

Související