Korben Dallas: Při pohledu na dnešní politiku je zázrak, že naše státy mohl vést Václav Havel

6. říjen 2016

Slovenské trio Korben Dallas (Juraj Benetin, Lukáš Fila, Ozo Guttler) má za sebou spolupráci s Janou Kirschner, Anetou Langerovou nebo symfonickým orchestrem. V Praze už dnes večer Korben Dallas zahrají na akci „Milí spoluobčané“ pořádané při příležitosti oslav 80 let od narození Václava Havla, a na konci října také v Paláci Akropolis, kde s nimi vystoupí i slovenský dívčí sbor Cambiar La Musica. Aktuálně jsou uprostřed prací na písních na nové album a z nahrávacího studia v Bratislavě si odskočili na rozhovor do vysílacího studia Radia Wave.

„Teď máme před sebou desku, kterou chceme vydat někdy na jaře příštího roku. Všechny předchozí desky jsme na jaře nahrávali, tak jsme zvědaví, jestli ten podzimní čas nějak zásadně ovlivní kvalitu a atmosféru tvorby. Zítra i pozítří budeme trávit celý den ve studiu a tentokrát se chceme vrátit k syrovému zvuku kapely bez nějakých výrazných spoluprací,“ reagují Korben Dallas na otázku, co by měli posluchači od jejich nového alba očekávat.

Kromě spoluprací s dalšími hudebníky se Korben Dallas nedávno připojili k projektu Davida Kollera „David Koller & Friends“ a nahráli vlastní verzi slavného hitu Chci zas v tobě spát. Jak se Jurajovi zpívalo česky a neuvažovala kapela o přetextování do slovenštiny? „Chvilku jsme o tom přemýšleli, ale ten text je tak signální, že by to byla velká chyba. Chtěli jsme k té skladbě přistoupit právě z pozice toho textu, který nám přijde hodně temný, psychedelický a dramatický. Pro moji obhajobu můžu říct, že jsem poloviční Čech, ale stejně jsem to musel zkoušet asi padesátkrát. A těm, kterým se výsledek nelíbí, chceme vzkázat, že naší verzí ta původní nezaniká a lidé si tu původní mohou kdykoliv znovu pustit,“ dodává Juraj se smíchem.

Co pro Korben Dallas znamená odkaz Václava Havla a jak došlo ke spolupráci s dívčím sborem Cambiar La Musica, se kterým skupina zahraje 29. října v Paláci Akropolis? Poslechněte si před jejich večerním vystoupením na Václavském náměstí celý rozhovor!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka