Jsem takový věčný kutal, prohlašuje o sobě Daniela Drtinová

13. červenec 2020

Drsná a nesmlouvavá moderátorka. Podle některých dokonce sekernice. Daniela Drtinová v Blízkých setkáních ujistila Aleše Cibulku, že jí podobné charakteristiky nevadí.

„Beru to jako ocenění mé práce a je to role. Vždycky, když jdu do práce, tak si ji obléknu. Patří k profesi. Zároveň je to ale určitě něco, co vychází ze mě, protože kdybych v sobě tuhle polohu neměla, tak bych ji neudržela tolik let. Nikdo by nedokázal předstírat tak dlouho,“ myslí si Daniela Drtinová.

Miluje přípravu na rozhovor

„Říkám, že ji mám raději, než samotnou moderaci. Příliš připravený moderátor je stejně nedobře jako málo připravený. Platí, že člověk musí balancovat, aby nejel jen podle připravených otázek, nebo to naopak nepřepadlo do pokecu u kafe,“ uvažuje nahlas.

Vrstvy k rozboru

Daniela Drtinová chce jít vždycky do tzv. spodních vrstev. „Já jsem takový věčný kutal. Jednak uklízím po politicích, když hledám různé lži či nesrovnalosti. A v tématech, která už jsou hodně probraná, se snažím kutat a jít do hloubky.“ 

Herci jsou pro ni prý překvapivě složitější, než politici. „Náš formát je kriticko-analytický a oni čekají, že budou podrobeni stejnému rozboru. Já se ráda dostanu do hlubin svého hosta, i když je to herec, ale nebudu ho tam grilovat, protože bych ho tam usmažila a on by mi neřekl nic,“ ujišťuje televizní moderátorka.

Poslouchá Dvojku? Jak si vybírá témata? Čím chtěla být jako malá? Proč házela mech z půdy po lidech? Co pro ni znamená tanec? Nepřestala ji bavit politika?

autoři: Aleš Cibulka , eh

Související