Jaký je život ve tmě - v rodině, v práci, v hudbě, v přátelství? Příběhy nevidomých ve světle života

V dnešních Neobyčejných příbězích obyčejných lidí vám představíme dva manželské páry z Jičína, které žijí se zrakovým postižením. Eleonora a Štefan Hudecovi a Jiřina a Hynek Mazourovi jsou dnes v důchodovém věku a k jejich životu neodmyslitelně patří hudba. 

Ač nevidomí a slabozrací, našli oba manželské páry svá pracovní uplatnění, zvládli každodenní aktivity, dokonce i cestování,vychovali děti, těší se z vnoučat. I přes všechny překážky a komplikace, kterých s věkem přibývá, se umí radovat, a brát se s humorem.

Čtěte také

Neobyčejné příběhy rodin Hudecových a Mazourových jsou inspirující a motivující. Rozhodla se vám je zprostředkovat redaktorka Vlaďka Wildová.

Pojďte vstoupit do světa nevidomých a slabozrakých. Mimo jiné se dozvíte, jak se dá žít se zrakovým hendikepem, aby to i přes všechny překážky a komplikace. Aby byl naplněný život v rodině s dětmi, s pracovním uplatněním, s hudbou, s přáteli, s cestováním, ale také, jakkoliv to zní zvláštně, s nadhledem.

Premiérové muzicírovaní v bytě Hudeců s manželi Mazourovými

Pořad připravila Vlaďka Wildová, která k mikrofonu pozvala manžele Mazourovi a Hudecovi, ale také jejich dcery Jitku a Kláru. Na pořadu spolupracovali dramaturgyně Tereza Mičiaková a mistr zvuku Tomáš Hroch.

(Další díl nového projektu Českého rozhlasu Hradec Králové s názvem: Neobyčejné příběhy obyčejných lidí)

Spustit audio

Související