Jaké je to být dnes mladý? Musíte čelit klimatické krizi i bekovkám starších lidí

23. listopad 2022

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu nepřivítaly nikoho. Byly totiž v Praze v Kampusu Hybernská živě a snažily se spolu s dvěma mladými lidmi přijít na to, jaké to je, když vám je dnes něco přes dvacet. 

Zuzana hned zkraje zdrbla mastný boršč v místním baru a vyhodnotila místní studentské centrum jako hippísácké, protože je tam hodně rostlin a manšestru.

Pak se Buchty ale postupně dostaly k respondentům - Lucii a Jakubovi. Lucie zaflexila tím, že se kromě studia práv zajímá o politiku a randí s bývalým učitelem z gymplu. Jakub se svěřil s tím, že často někoho balí a pak zjistí, že omylem nabaluje hetero kluka. Studuje filmovou vědu, ale čím se bude živit, to tedy neví. Nemá rád děti a vadí mu bekovky.

Nebyly by to Buchty, kdyby se jim řeč nezatoulala úplně k jinému tématu než mládí. Na přetřes přišly témata jako kink, maturitní večírek, hot tělocvikáři s píšťalkou, Zuzanin kamarád vyhazovač se skleněnou kuličkou v pindíkovi, nepodmíněný základní příjem, dekriminalizace pervitinu, tanec s rohlíky a jarmulky. Jakub pak vše shrnul krásnu myšlenkou, že být mladý je dobrý a uvidí se, jestli je dobré být starý.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že být stále mlád není úplně žádoucí.

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.