Hudba je pro uši, ne pro oči. Jazzman Ondřej Pivec vystoupí se svým novým projektem v pražském Jazz Docku

19. červenec 2023

Jazzový klávesista, producent a skladatel – to je držitel ceny Grammy Ondřej Pivec. Již delší dobu žije a tvoří v New Yorku, koncertuje však po celém světě. Se svým novým projektem Greatest Hits 4000 připravil dva koncerty také pro pražský Jazz Dock, a to 23. a 24. července. 

Čtěte také

Pro projekt Greatest Hits 4000 spojil Ondřej Pivec síly se skladatelem, producentem a hudebníkem kapely Chinaski Janem Steinsdörferem, vynikajícím baskytaristou Janem Jakubcem, a energickým gospelem inspirovaným bubeníkem z Top Dream Company, Filipem Ernstem. Jejich hudba staví na odkazu americké hudby 20. století, ale zároveň odráží zvuk současnosti.

„Muzika je to poměrně intenzivní. S jazzem má společného jen to, že hrajeme sóla, ale stylisticky zase tak moc ne. Žánrově, kdybych to měl přiblížit, má to něco z hip-hopu, z popu, z R&B, něco ze soulu, z gospelu, z jazzu a něco z funku,“ přiblížil projekt Greatest Hits 4000 frontman Ondřej Pivec. 

autoři: Martina Kolajová , Monika Suchanková
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.