Herec Petr Vacek je novým moderátorem Rádia Junior

6. září 2013

Hostem pátečního vysílání magazínu „Je jaká je“ a Stání Lekešové byl herec Petr Vacek, dlouholetý člen známé pražské Ypsilonky.

Nepřišel sám, přivedl s sebou Zoru Jandovou, která vede naše rozhlasové Rádio Junior. Proč? "Junior se za rok stalo svébytnou stanicí. Všichni si nás mohou naladit i v televizi. Je to vysílání, které cílíme na děti a vysíláme pro děti. Jsme takové miminko a Dvojka je pro nás inkubátor. Proto teď využíváme svou "maminku" Dvojku a vysíláme na ni Klub Rádia Junior. No a Petr, váš dnešní host, se už dlouho věnuje vážným i nevážným tématům. Snaží se pomáhat lidem a přírodě a navíc je s ním neskutečná legrace a tak jsem si řekla, že ho chci, že to je člověk, který moderuje s láskou. Tak ho tímto vítáme v týmu externistů Junioru a a ho v tuto chvíli vítám v Českém rozhlase," řekla Zora Jandová.

Nový rozhlasový kolega
Petr Vacek už odvysílal tři Kluby Rádia Junior. "Superlavy Zorky mě trochu děsí. Vždy pak mám pocit, že je musím naplnit. Mám pocit, že tady v rozhlase je asi dobrá zóna, neboť se tu strašně dobře cítím. Když člověk moderuje s dětmi a dostanete je do situace, kdy jsou spontánní a hodně se smějí, tak je to strašně milé. Byl bych hodně rád, aby mé vysílání nebylo poučování, ale aby bylo zábavné. Protože to, co je pro děti je vždy nejlepší. Dětské piškoty, dětské mýdlo apod. je to nejlepší. A stejné by to mělo být u vysílání. To je velká výzva neboť cokoli člověk plácne před dítětem, tak toho bude náležitě zneužito. Člověk si musí dávat pozor, co těm dětem říká. Je to velká odpovědnost."

Petr Vacek a Stanislava Lekešová

Petr Vacek lékař?
Vůně nemocnice byla pro něj v dětství vždy vůní domova, oba rodiče byli uznávaní lékaři. I sám Petr Vacek měl být lékařem. "Pro mě byla nemocnice domovem, rozhodně jsem se nebál. Byl to pocit bezpečí, kde se mi nemůže nic stát, protože tam jsou rodiče. Já k nim také hodně vzhlížel. To, že jsem se rozhodl jít studovat herectví, pro ně nebylo to zklamáním, ale nejistotou. A hodně dlouho mi to neřekli."

K jeho bohaté herecké profesi můžeme ovšem přidat i další pracovní aktivity. Překládá a tlumočí, aktivně působí v ekologickém hnutí a v charitativních organizacích. Dlouhodobě se věnuje pořadům pro děti v rozhlase i v televizi.
Více si poslechněte v záznamu rozhovoru se Stáňou Lekešovou.

autor: lup
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.