Herec Daniel Krejčík: Narodil jsem se v pohřební službě a žiju na zámku. O čem je podcast Rituál?

18. říjen 2022

Vyšla mu kniha. „K mému překvapení. Touhu psát jsem nikdy neměl. Nejsem grafoman ani spisovatel,“ ujišťuje v Blízkých setkáních. Proč se rozhodl pro herectví? V kolika letech začal dabovat? O čem je představení Dánská dívka? Setkává se ve svém životě s toleranci? Jak by přiblížil podcast Rituál? Poslechněte si v audiu.

„Kniha vznikla tak, že u nás na zámku jsme měli ubytovaných několik ukrajinských rodin a situace byla leckdy náročná. A jak se říká, když je ti špatně, tak si ty hezké věci piš. Začal jsem je psát na Instagram a odezva byla velká. Zjistil jsem, že to lidi baví,“ vypráví.

Knihu Nadělení musel napřed vysedět. „Bylo také důležité vzpomenout si, co jsme zažili. Řekl jsem si, že vlastně mám o čem psát. Narodil jsem se v pohřební službě a žiju na zámku. Stal se ze mě herec, což je šílené povolání, a ještě žiju s klukem. A najednou mi to přišlo jako velké nadělení,“ vysvětluje název.

Na stránkách jsou jeho ilustrace. „Chtěl jsem, aby kniha byla autentická, upřímná a moje. Měl jsem pocit, že to může být náhled do deníku a já si do svých pokusů o deníky vždycky maloval. Přijde mi, že to slovům dodává další kontury,“ uzavírá herec.

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související