Halušky se zelím a uzeným masem
Dnes vám nabízíme recept na halušky se zelím a uzeným masem, které jsou poměrně jednoduché na přípravu a ještě lepší jsou k jídlu.
Suroviny:
200 g hladké mouky
5 brambor
1 balíček kysaného zelí
1 vejce
600 g uzeného masa
2 cibule
2 lžičky soli
Postup:
1. Na sádle si osmažíme dozlatova dvě menší cibulky, nakrájené na půl kolečka. Přidáme uzené maso, nakrájené na kostky. Podlijeme troškou vody a necháme dusit doměkka.
2. Sáček kysaného zelí propláchneme, překrojíme a přidáme podusit k uzenému masu.
3. Pět středních brambor nastrouháme, přidáme vejce, sůl, hladkou mouku a vymícháme středně tuhé těsto.Toto těsto vkládáme po lžičkách do vařicí vody. Uvařené halušky vyplavou na povrch.
4. Halušky po vytáhnutí z vody necháme okapat a smícháme je se směsí zelí a uzeného masa.
5. Halušky se zelím a uzeným masem podáváme jako hlavní chod.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.