Do Indie jsem jela za jógou, ale přivezla si tantru. Nejen o orgasmech s učitelkou tantry Darjou Rádhou Angel

10. únor 2024

„Nejdu cestou odpírání, vydávám se cestou prožívání.“ Darja Rádha Angel již 18 let pomáhá prostřednictvím pohybu odstraňovat tělesné bloky a 12 let se věnuje i dotekovým terapiím. Zároveň je lektorkou jógy, spontánního tance, a vášnivou kuchařkou ájurvédské kuchyně. Moderátory hotcastu Pot ale samozřejmě nejvíc zajímala její znalost tantry, rozdílné vnímání tantrického učení v Česku a v Indii a praktické techniky, díky kterým může každý z nás zpestřit svůj milostný život.

Tantra je taková sestra jógy, je to široký pojem. Jedná se o systém meditací, fyzických i dechových cvičení a práci s myslí. Sexualita a práce se sexuální energií je až třešničkou na dortu, která je ale většinou tou jedinou, kterou my Evropani vnímáme. Uvádí na pravou míru Darja, která část svého života strávila v Indii, kam se původně jela vzdělávat v józe, ale jak sama říká, odvezla si tantru.

Karel Vladyka, Darja Radha Angel a Eliška Soukupová

V Indii mi ukázali, že sexuální je i příroda, třeba když se narodí nový květ, popisuje Darja moderátorům Elišce Soukupové a Karlu Vladykovi, které zajímalo, jak moc je tantra o sexu. Na druhou stranu dodává, že „V Indii se na ulici žena nepodívá muži do očí, neusměje se, nebo neodpoví na zprávu po deváté večer, protože by mu tím dávala najevo, že má o něj zájem. I z těchto pravidel vychází tantra, vypráví Darja Rádha Angel, která se vzdělávala v certifikovaných kurzech nejen v Indii, ale i na Kanárských ostrovech a v Mexiku.

V podcastu Pot prozradí, které tři složky našeho prožívání nám pomohou k hlubšímu prožívání naší sexuální energie, která může vést k plnému zdraví. 

Je tantra queer? Jak se Darje pracovalo se zpěvačkou Björk? A co si z prastarého indického učení může vzít každý z nás do postele k samostudiu? Poslechněte si Pot, tantrický díl nejen o orgasmech v Indii.

Upozorňujeme, že tento pořad není vhodný pro děti.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.