Diagnóza F: Internet pro děti – dobrý sluha, špatný pán

19. září 2013

Internet je něco, s čím už tak nějak automaticky počítáme. Používají ho běžně nejen dospělí, ale i děti. Ty na něm hledají zábavu, kamarády i informace do školy. Mohou tam ale narazit na věci, které je zaskočí, rozhodí nebo dokonce ohrozí.

Linka bezpečí poskytuje bezplatnou, telefonickou a anonymní pomoc dětem a mladistvým. Jedno z témat, se kterými se na konzultanty děti obracejí, jsou rizika a zážitky, s nimiž se setkaly na internetu. Někdy se do nebezpečí dostanou i samy – často totiž neumí domyslet důsledky svého chování třeba na sociálních sítích. Problém na internetu může mít ale klidně už i čtyřleté dítě.

Rizikům, která na děti číhají na internetu, se věnovala Diagnóza F v dalším vydání pořadu ve spolupráci s Linkou bezpečí. Hostem byla tentokrát krizová interventka a poradkyně Barbora Krčmářová.

Odkaz:
Linka bezpečí

autor: Adéla Paulík Lichková
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.