Běžecký trenér Jiří Mašek zve na běžecké tréninky i letošní Půlmaraton Plzeňského kraje

26. březen 2024

Sportovat hlavně pro radost, běháním šířit pozitivní energii a mít optimistický pohled na život – to je hlavní myšlenka běžce a běžeckého trenéra Jiřího Maška. Předat se ji snaží všem: bez rozdílu věku nebo výkonnosti. Běžec je podle něj totiž každý - ať uběhne tři kilometry nebo zdolá maraton.

V roce 2015 založil projekt Tempo makers – jednalo se tehdy o běžecké vodiče na závodech, kteří závodníkům pomáhali běhat na určitý čas. Postupem času se vše rozšířilo, zájem byl i o tréninky a dnes se Jiří Mašek běžcům na trénincích věnuje denně. Jeho zásadou přitom je, aby každý trénink byl jiný, plný různých aktivit a běžce hlavně bavil.

Půlmaraton Plzeňského kraje.jpg

V poslední době jsou oblíbené i veřejné tréninky konané před půlmaratonem Plzeňského kraje. Tyto tréninky letos proběhnou 10. a  17. 4.  (Borský park) a pak ještě i  24. 4. (Škodaland) - vždy od 17:30. Tréninky jsou zdarma, na místě budou i vodiči. Samotný půlmaraton Plzeňského kraje (9. ročník) se pak uskuteční 27. 4. v areálu Škodalandu, registrace je stále možná na pulmaraton.plzensky-kraj.cz/registrace.

V čem je podle Jiřího Maška kouzlo ranního běhu? Jaké jsou nejčastější chyby běžců?  A co obsahuje jeho v pořadí už třetí běžecká kniha nazvaná „Úterní dobrý kafe s Jirkou“? Poslechněte si celý rozhovor!

Spustit audio