„Anorektických blonďáků už bylo dost,“ vtipkuje Václav Kopta. Na Dvojce bude mít pořad

15. březen 2019

Veřejnosti nebyl několik let na očích. Živil se psaním, reklamou, muzikály, hrál v Semaforu. Nově bude na Dvojce moderovat. Můžete s ním prožít Zlaté časy.

„Zřejmě jsem svým typem objevil díru na trhu. Anorektických blonďáků už bylo příliš,“ vtipkuje v rozhovoru, kde představil svůj nový pořad Zlatý časy. „Budu posluchače provádět hudbou svého mládí, vzpomínkami a historkami. Můj otec Pavel Kopta znal několik generací zpěvaček a zpěváků.“

Zhýralý textař

Texty píše i on. Pokoušel se o ně už v mládí. „Bylo mi patnáct, vypadal jsem na třináct, a psal jsem zhýralé texty o pivu.“ S moderátorkou Terezou Kostkovou se bavil i o své vášni pro řízení autobusu.

Peskování za uniformu řidiče

„Doma jsem si hrál pořád na řidiče, až o mě rodiče měli strach.“ Uniformu řidiče obléká i na Štědrý večer. „Jsem za to peskován. Mé dcery v době puberty byly schopné jíst ve sklepě, ale pod pohrůžkou, že přijdou o dárky, to přetrpěly.“

Oblékne uniformu i na předávání Českého lva? Jak bude vypadat Revizor v jeho podání s Pavlou Tomicovou? Více uslyšíte ze záznamu.

autoři: Tereza Kostková , zk

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.