Alkoholové řádění. Opilý muž v Hradci způsobil na zaparkovaných vozidlech škodu za desetitisíce

2. červen 2020 14:24

Od neděle 24. května řeší královéhradečtí policisté z oddělení obecné kriminality případ šesti poškozených osobních vozidel a jednoho skútru.

Případ začal krátce po 20. hodině u jedné restaurace na Masarykově náměstí v Hradci Králové, odkud měl jeden muž utéci s půllitrem bez zaplacení.

Muž při útěku odhodil sklenici v ulici Havlíčkova na sklo zaparkovaného vozidla a poté poškodil v ulici Průmyslová zaparkovaný skútr, u kterého prokopl karoserii, a také dalších pět automobilů.

Čtěte také

U jednoho z nich poškodil zpětné zrcátko a u ostatních čtyř odlomil zadní stěrače.

S pomocí svědka strážníci městské policie muže na místě činu zadrželi a předali policistům. Ti ho podrobili dechové zkoušce, která ukázala výsledek téměř 2,8 promile a na základě rozhodnutí lékaře, že není nutné umístění na protialkoholní záchytné stanici, byl převezen do cely předběžného zadržení.

Z dokladů policisté zjistili, že se jedná o cizince ve věku 21 let, který má na území ČR povolen pobyt za účelem zaměstnání.

Alkoholové řádění. Opilý muž v Hradci způsobil na zaparkovaných vozidlech škodu za desetitisíce

Z odborných vyjádření ke stanovení škody bylo zjištěno, že na vozidlech byla dohromady způsobena škoda za téměř 51 tisíc korun.

V současné době je muž, který se přiznal k vypití několika piv a půl litru tvrdého alkoholu, obviněn z trestného činu výtržnictví a poškození cizí věci, za což mu hrozí až dva roky vězení.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky

Související