Poslech rádia zůstává v automobilech stále volbou číslo jedna

1. srpen 2023

Organizace WorldDAB došla ve spolupráci se společností Edison Research k nijak překvapivému závěru. Řidiči na cestách nejraději poslouchají klasické rozhlasové vysílání.  91 procent kupujících automobilů očekává, že rádio bude standardním vybavením jejich dalšího vozidla.

86 procent uživatelů nebo budoucích kupujících automobilů poslouchalo za poslední týden ve vozidle rádio DAB/DAB+ nebo FM. Vyplývá to ze studie Dashboard Dialogue, kterou realizovala společnost Edison Research pro organizaci WorldDAB na vzorku necelých 2500 online rozhovorů. Žádané jsou při jízdě automobilem zejména zprávy, dopravní informace a předpovědi počasí – spolu s hudbou orientovanou na danou cílovou skupinu.

Motoristé podle průzkumu vítají, že jsou neustále zásobování aktuálním zpravodajstvím, aniž by se museli dívat do mobilního telefonu, například za účelem dopravních informací. Moderované vstupy jsou u řidíčů velmi vítané, protože vytvářejí emocionální blízkost a přítomnost jakéhosi průvodce. Popularita rádia zůstává nezlomná: 87 procent potenciálních kupujících automobilů věří, že rádio poskytuje spolehlivé informace. 75 procent uvádí, že autorádio nabízí lepší poslech než jiné zdroje.

autor: lukpo
Spustit audio

Související