Narozeniny oslaví Český rozhlas opět Dnem otevřených dveří a koncerty v Riegrových sadech

24. duben 2019

Český rozhlas slaví v letošním roce 96 let od zahájení pravidelného vysílání. Oslavte toto výročí společně s námi a přijďte v sobotu 18. května 2019 na pražské Vinohrady. Narozeniny oslavíme Dnem otevřených dveří a bohatým hudebním a kulturním programem v Riegrových sadech.

Den otevřených dveří na Vinohradech

Nahlédnout do tajů rozhlasového řemesla, setkat se s oblíbenými moderátory a užít si bohatý doprovodný program pro rodiny. To vše opět nabídne Den otevřených dveří v Českém rozhlase, který se uskuteční v sobotu 18. května 2019. Jeho tradiční součástí bude také Den s digitálním rádiem, který bude od 9:00 do 18:00 probíhat v prostorách Galerie Vinohradská 12.

Naposledy měli návštěvníci možnost nahlédnout do rozhlasové budovy na jaře loňského roku. Den otevřených dveří Českého rozhlasu začal úderem sobotní deváté hodiny ranní, kdy se první návštěvníci vydali na komentovanou prohlídku po rozhlasovém komplexu. Jejich kroky vedly studiovým domem, ve kterém největší vlnu zvědavosti vzbudila návštěva operativního pracoviště. Tam se posluchači od rozhlasových techniků dozvěděli nejrůznější zajímavosti z technického zákulisí a distribuce signálu, bez kterých by vysílání, tak jak je zná laická veřejnost, nebylo možné. Cesta návštěvníků dále pokračovala po vyznačené trase až do budovy Vinohradská 12, kterou lemoval doprovodný program jak stanic, tak i útvarů Českého rozhlasu.

Den s Českým rozhlasem v Riegrových sadech

Hudební a kulturní program, skvělé jídlo a zábava nejenom pro děti. Narozeninový den Českého rozhlasu bude pokračovat pestrým programem a koncerty v nedalekých Riegrových sadech. Na dvou hudebních scénách vystoupí například Aneta Langerová, Tata Bojs se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu, Pokáč nebo Pískomil se vrací. Vstup na veškerý program je zdarma.

HLAVNÍ SCÉNA
Atletický stadion TJ Sokol Praha Královské Vinohrady

19.00 – 20.00 Aneta Langerová s kapelou
20.30 – 22.00 Tata Bojs a Symfonický orchestr Českého rozhlasu

MALÁ SCÉNA
příjezdová cesta k TJ Sokol Praha Královské Vinohrady

13.00 – 14.00 Rádio Junior
14.00 – 15.00 Pískomil se vrací
15.00 – 16.00 Rytmická oslava s Tokhim
16.00 – 17.00 Pokáč
17.00 – 18.00 Radio Wave - DJs pořadu Volej
18:00 – 19:00 Zuzana Fuksová a její DJ set

Pro děti bude připraveno loutkové a hrané divadlo, rozhlasová bojovka a dětské kreativní dílny. O dětskou zábavu se postarají také chodci na chůdách a Rádio Junior se svým zábavným programem.

Spustit audio

Související