Český rozhlas zařadil do svého DAB+ multiplexu vysílání pro uprchlíky z Ukrajiny

7. březen 2022

První okruh ukrajinského veřejnoprávního rozhlasu je nově také součástí programové nabídky multiplexu ČRo DAB+. V současné době tak může tento okruh zachytit přibližně 95 procent tuzemské populace. Vysílání je určeno zejména pro ukrajinské uprchlíky, kteří do Česka směřují a potřebují mít kontakt se svou domovskou zemí.

Pokrytí multiplexu ČRo DAB+ od 17. září 2020 se zásahem 95 % populace

Český rozhlas je dalším subjektem, který umožní majitelům DAB+ přijímačů poslech veřejnoprávního okruhu UR1. Rozhlasová síť pokrývá oficiálně 95 procent tuzemské populace a ze všech multiplexů digitálního rádia tak má nejlepší pokrytí po celé republice. Vysílání je určeno pro Ukrajince v uprchlických centrech a obecně tamní uprchlíky, které ze země utíkají před válkou, kterou zahájil ruský prezident Vladimir Putin.

Multiplex ČRo DAB+ je čtvrtou rozhlasovou sítí, která vysílání prvního ukrajinského veřejnoprávního okruhu nabízí. V pátek rozšíření svých programových nabídek v tomto směru realizovali operátoři RTI cz, Teleko digital a JOE Media (COLOR DAB+). Vysílání Ukrajinského rozhlasu je možné v případě veřejnoprávního média realizovat také prostřednictvím portálu mujRozhlas včetně HbbTV pro televizory s internetem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související