Zlatý oříšek 2005

20. červenec 2005

Český rozhlas je partnerem už 7. ročníku soutěže ZLATÝ OŘÍŠEK 2005. Jde o příležitost pro všechny děti od 6 do 15 let!!! Pro všechny šikovné a nápadité, kteří něco mimořádného a pozoruhodného vytvořili ve sportu, matematice, umění, historii, ale i v biologii a dalších oborech lidských dovedností a umu. Každý, kdo zná chlapce nebo dívku, kteří by si ocenění zasloužili, vyplní přihlášku do konce října 2005 a pošle do redakce.

Informujte dospělé, učitele, rodiče, sousedy!!! Přihláška může být podána i formou dopisu. Zlatý oříšek se koná pod záštitou ministrů kultury a školství i samozřejmě všech dospělých a dětí, kteří drží palce úsilí, pracovitosti a schopnosti. Finále uvidíme a uslyšíme závěrem roku v České televizi a Českém rozhlase. Příspěvky můžete posílat buď na adresu prihlaska@zlaty-orisek.cz nebo si stáhněte přihlášku, vytiskněte, vyplňte a poté pošlete na adresu: Český rozhlas 2 - PRAHA, Vinohradská 12, 120 99 Praha 2.

autor: lup
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.