Zdeněk Pohlreich: Radši kaťák než koronavirus

18. březen 2020

V aktuální sérii podvratných telefonátů celebritám do karantén vymámili Aleš Stuchlý a Ivana Veselková z šéfa Zdeňka Pohlreicha spoustu užitečných informací včetně návodu na mazání zlodějských aplikací a receptu proti trudnomyslnosti.

Zdeněk, kterému nevadí, když ho oslovujeme Zděnek, v posledních dnech odzimnil zahradu, jezdí na kole a u toho stíhá vařit chutná jídla pro čtyři lidi v domácnosti. Navíc je optimisticky naladěn a přidal moudro o tom, že kvalita stravy má přímou vazbu na náladu vojska. Prezidentem, jak mu navrhovala Ivana, ale prý momentálně být nechce. Takže to zbyde na Jardu Jágra, který má podle Aleše stejně lepší účes.

Na rozhovor s předním českým šéfkuchařem navázala diskuze neméně zásadní, a to na téma návrat italského trancu v dnešních neklidných časech. Taky jste podepsali petici, která požaduje, aby se geniální banger Gigiho D'Agostina L'Amour Toujours stal oficiální hymnou Evropské unie? Ne? Tak byste to měli rychle napravit, to se z domova smí. „Komu se tahle skladba nelíbí, nerozumí hudbě,“ shrnují Aleš a Ivana. Troufáme si spekulovat, že Zděnkovi by se jako evropská hymna líbila.

Co říká Zdeněk Pohlreich na bramboru s vejcem a rozvážky jídel? A nechtěl by se raději jmenovat Zděnek? Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.