Začíná podcast Pod kontrolou. Poslouchejte, jak antikoncepce ovlivňuje naše vztahy a sex

7. září 2020

Ve čtvrtek 17. září startuje na Radiu Wave série Pod kontrolou. V příbězích sedmi mladých lidí otevírá téma ochrany proti početí a toho, jak antikoncepce ovlivňuje naše těla, sex a vztahy. Setkáváme se se dvěma páry a třemi singles, kteří používají různé metody ochrany před početím. Někdo je zodpovědný, někdo riskuje a někdo to tají, ale všichni nakonec antikoncepci nějakým způsobem řeší.

Jaká antikoncepce je feministická, kdo má mít v kapse kondom a proč je víc metod pro holky než pro kluky? Jak ochrana před početím ovlivňuje náš život, sex a vztahy a jak si necháme zasahovat do svých těl? Poslechněte si ochutnávku v teaseru Pod kontrolou.

Příběhy sedmi mladých lidí otevírají řadu otázek, na které reagujeme v navazujících diskusích s odborníky z oblastí gynekologie a urologie, párové a sexuální terapie, ale i společenských a environmentálních věd nebo teologie.

Podcastovou sérii Pod kontrolou připravuje Veronika Ruppert a na Radiu Wave poběží od 17. září. Ve třech týdnech přineseme tři dokumenty plus tři navazující debaty. Poslouchejte na webu wave.cz/podkontrolou, v mobilní aplikaci mujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích.

Se svým dotazem se můžete zapojit i vy. Jaké jsou vaše zkušenosti a na jaké problémy a nejasnosti v souvislosti s antikoncepcí narážíte? Napište nám na mail radiowave@rozhlas.cz a do předmětu uveďte název série Pod kontrolou.

 

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.