Vyzyvatelé v Plzni: Studenti se po prvním kole dostali do vedení

22. duben 2017
Vyzyvatelé

V pořadí už 5. díl vědomostní soutěže Vyzyvatelé jsme natáčeli v mimořádném prostředí plzeňské Papírny. Zde se ve vědomostním souboji utkali studenti a vyučující dvou oborů Západočeské univerzity v Plzni.

Obor fyzika reprezentoval majitel doktorátu z univerzity v Sydney, doc. Jiří Houška. Byl vyzván svými studenty Michalem Kaufmanem a Davidem Kolenatým. Obor podniková ekonomika a management měl své zastoupení ve vyučujícím Ing. Janu Tlučhořovi, proti kterému soutěžili David Musil společně s Jiřím Kutlákem.

Hned v úvodu získali náskok studenti. Ve 4. kole, které je často rozhodující a lze v něm získat nejvíce bodů, byl stav vyrovnaný. V závěru 5. vědomostního kola bylo stále vyrovnané skóre, později se ale štěstí přiklonilo na stranu studentů. Vítězové si odnesli čtečku Kindle od společnost Amazon, partnera projektu.


Dokázali vyučující Západočeské univerzity v Plzni v dalším kole srovnat skóre? Nalaďte si nás opět v sobotu 29. dubna v 9:33.

Industriální prostor plzeňské Papírny byl zaplněn příznivci soutěžících. Ve vzduchu bylo cítit napětí, touha po vítězství, ale také humor a dobrá nálada. Celým dílem náš již tradičně provedl moderátor a herec Jiří Havelka.

Jak probíhalo plzeňské klání, si můžete poslechnout v audioarchivu, nebo se rovnou podívat na videozáznam celého vědomostního souboje fyziků a reprezentantů oboru podniková ekonomika a management:

autor: Silvie Ulrichová
Spustit audio